Как се прави крема сирене?

Сиренето крема е меко и кремообразно краве сирене. Има различни начини как да приготвите крема сирене в домашни условия. Гарантираме ви, че това сирене ще е по-вкусно, по-здравословно и по-малко обработено от предлаганото в магазина. За онези от вас, които обичат да приготвят нещата сами:

Рецепта за домашно кисело мляко
Рецепта за домашен кашкавал

Крема сирене

Необходими продукти:

2 литра прясно мляко
2 капки мая за сирене
2-3 с.л кисело мляко
Сол на вкус

Начин на приготвяне:

Млякото се сварява и се оставя да изстине.

С кутрето проверяваме топлината на млякото: Трябва да може да издържите, докато преброите до 5, за да е с подходяща температура за приготвяне на крема сирене.

2-3 с.л кисело мляко се разбъркват с малко от прясното мляко и се връщат обратно.

Прибавяме 2 капки течна мая за сирене (на литър по капка). Слагаме на котлона да заври.

Когато започне да се сгъстява сваляме от котлона и изсипваме в марля, за да се изцеди до желаната гъстота. За нашето беше необходима една нощ.

Добавя се сол на вкус.

Готовото крема сирене съхраняваме в хладилник.

Може да овкусите сиренето крема с червен пипер, чубрица и други подправки по избор. Идеално се съчетава с грозде.

Приятно хапване!