Пъстърва със сметана

Продукти:
4 изчистени замразени пъстърви
1 малка главичка чесън
150мл олио
250мл бяло сухо вино
1ч.л. сол
100г счукан сухар
сок от 1/2 лимон
250мл готварска сметана
щипка индийско орехче
Листа от пресен босилек

Приготвяне:
Пъстървите са изчистени, измиват се добре с вода. Взема се тавичка за печене и се включва фурната на 250 градуса. На дъното на тавичката се разпределят обелените скилидки чесън нарязани на ситно. Върху тях се насипва счукания сухар. Най- отгоре се слагат пъстървите. Поръсва се сол, индийско орехче. Пъстървите се поливат с лимонов сок, бяло вино и олио. Слагат се за печене в загрятата фурна. Печенето трае около 20 минути. След готовност се изваждат пъстървите и се подреждат в плато. Готварската сметана се прибавя към соса, който се е образувал при печенето на пъстървите. Разбърква се добре, след което се поливат изпечените риби. По края на платото се подреждат нарязани на кръгчета домати. Върху доматите се поръсва ситно нарязан пресен босилек.

No votes yet.
Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *